Quantcast
Channel: Kommunen informerer – SkagensAvis.dk – lokale nyheder fra Skagen
Viewing all 1960 articles
Browse latest View live

Åbningstider i Borgerservice i juli…

$
0
0

I juli måned er der ændringer i de normale åbningstider for Borgerservice i både Skagen, Frederikshavn og Sæby.

I Juli måned er åbningstiderne i Borgerservice:

Mandag 10.00 – 13.00

Tirsdag  10.00 – 13.00

Onsdag  Åbent for selvbetjening

Torsdag 10.00 – 17.00

Fredag   10.00 – 13.00


Skal du flytte i din sommerferie?…

$
0
0

Er du en af dem, der skal bruge sommerferien på at flytte? Så er der flere ting, som du skal huske!
Du skal huske at melde flytning til kommunen senest 5 dage efter, du er flyttet. Flytter du til en anden kommune er det her du skal melde flytning. Du kan tidligst melde flytning fire uger før du flytter.

Du skal melde din flytning til folkeregisteret digitalt. Hvis du ikke har mulighed for at betjene dig selv på internettet, kan du få hjælp i Borgerservice i Frederikshavn, Skagen eller Sæby.

Meld flytning til Frederikshavn Kommune her ​​

Post Danmark
Husk at du skal også melde flytning til Post Danmark. På Post Danmarks hjemmeside kan du logge på ePosthuset med dit NemID og registrere din nye adresse. På denne måde får du videresendt dine breve til din nye adresse.

Boligstøtte
Bor du til leje, er du måske berettiget til boligstøtte. Du søger boligstøtte på borger.dk med dit NemID. Før du går i gang, skal du have din lejekontrakt og evt. lønsedler klar i digital format, da det skal bruges som dokumentation.

Beboerindskud
Skal du bo i en boligforening og har brug for økonomisk hjælp til at betale indskuddet i din lejlighed? Så har du mulighed for at søge kommunen om et kommunegaranteret beboerindskudslån. Du skal søge om indskuddet på borger.dk​ med dit NemID. Inden du går i gang med ansøgningen, skal du henvende dig hos boligforeningen og få en blanket med oplysninger om boligen. Denne blanket skal du vedhæfte din ansøgning.​​​​​

Tag biblioteket med i kufferten

$
0
0

Kender du det – kufferten er stopfyldt med tøj, solcreme m.m. til ferien. Hvordan får du nu plads til de gode bøger, magasiner eller film til alle i familien?

Fortvivl ikke, for nu kan du tage ”hele” dit bibliotek med digitalt via dit bibliotekslogin. Har du først et bibliotekslogin, har du adgang til et væld af muligheder for at sikre ferieunderholdningen.

De fleste ejer en tablet eller smartphone, og med den er du blot et par ”swipe” væk fra at stå med dit eget bibliotek i hånden. Lån e-bøger, lydbøger og magasiner til hele familien via apps, så kan du læse eller lytte, når det passer dig.

Det digitale bibliotek
Er du til magasiner om mad, mode, fitness m.m. kan du finde stort set alt, hvad hjertet kan begære på Zinio – en online database med over 300 forskellige engelske magasiner.

Med eReolen kan du låne e-bøger og lydbøger til hele familien, og med eReolen Global kan du låne engelske e-bøger og lydbøger. Hent de to apps eReolen og Overdrive til iOS og Android og læs ”offline”. Lån og hent titlerne hjemmefra, så er du sikker på at have læsestof klar, når du er taget afsted på ferie. Du kan supplere med flere lån på feriestedet, vær blot opmærksom på dataforbrug.

Du har også mulighed for at streame spillefilm og dokumentarfilm igennem Filmstriben. Den lånte film er til disposition i 24 timer og kan ses et ubegrænset antal gange på det samme lån.

Få mere inspiration til sommerens digitale litteratur på dit lokale bibliotek el. på hjemmesiden www.bibl.frederikshavn.dk. Vi hjælper dig også gerne med at komme i gang med at bruge Zinio, eReolen, eReolen Global og Filmstriben.

En bog i hånden
Er du mere til oplevelsen af at holde en bog i hånden, så er der selvfølgelig stadig utallige muligheder for at låne bøger eller andet materiale om stort set alle emner. Kig ind på bibliotekerne i Sæby, Frederikshavn, Ålbæk eller Skagen, så hjælper vi gerne med at finde noget godt læsestof til ferien!

Frederikshavn Kommune ansætter pressestrateg

$
0
0

I forlængelse af byrådets seminar i efteråret, hvor et af de store emner var synlighed og økonomiudvalgets beslutning om at følge op med mere synlighed, har Frederikshavn Kommune fået ansat en pressestrateg.

Vi ønsker at dele fortællingen, der tager afsæt i vores fire stærke vækstspor: Det Maritime, Energi, Fødevarer, Oplevelser & Turisme.

Den store fortælling om Frederikshavn Kommune er, at området udvikler sig positivt på mange fronter med et erhvervsliv i vækst, der står stærkt på det globale marked. To store havneudvidelser, udsigt til 2.000 nye gode job med god løn, uddannelser til job og attraktive boliger til fornuftige penge. 

Denne fortælling fortjener at blive fortalt i det store nyhedsbillede. Målet er at få placeret historierne i nyhedsstrømmen og dermed være med til at sætte mediernes dagsorden. Historier, der tegner et billede af en kommune i fremdrift.

Anette Pedersen er uddannet journalist. Hun er 46 år og har 15 års erfaring med redaktionernes arbejdsgange. Anette Pedersen starter 1. september. 

“Vi har ansat en bundsolid nordjyde, der drives af nysgerrig, og Anette Pedersen  har udtalt, hun tør være ubeskeden på Frederikshavn Kommunes vegne”. “Det tegner godt, og vi glæder os til at fortælle nogle gode historier om muligheder i Frederikshavn Kommune”. 

Pengene til stillingen er fundet indenfor økonomiudvalgets budget, og er ikke en udvidelse men en ledig stilling, der prioriteres besat med en pressestrateg som opfølgning på byrådets ønske om synlighed og fokus på muligheder.

Fra sted til sted – Et lokalt landsbyprojekt

$
0
0

Sidste år havde landsbyerne i Frederikshavn Kommune debut med et nyt projekt kaldet ”Fra sted til sted”. Det var en stor succes, og derfor har de valgt at sætte gang i aktiviteterne igen i år.

Så i uge 31 går det igen løs i landsbyerne med aktiviteter, hvor alle der har lyst, kan være med. Unge, gamle, turister, fastboende, besøgende og alle de andre.

Find en spændende aktivitet der passer til dig og din familie. Og kom og vær med.

Om ideen

Ideen om at lave synlige aktiviteter i landsbyerne er opstået i Distrikts Udvalget i Frederikshavn Kommune. Tanken er, at vi gerne vil vise landsbyerne frem. Vi vil rigtig gerne, at folk kommer og besøger os.

Og nu hvor det ikke ligefrem er strandvejr i Danmark i år, så kunne man jo bruge tiden på andre sjove aktiviteter.

Om aktiviteterne og landsbyerne

Der er mange forskellige aktiviteter. Fælles for dem alle er, at det handler om at være sammen, se sig lidt omkring og være aktive i naturen.

Fx kan du i Voerså, Lyngså og Præstbro komme med på familiegåtur, sejle i kano, cykle, ride eller bare hygge ved grillen på Voerså havn.

I Ørtoft kan du klatre, i Dybvad er der gåtur og hygge ved søen og i Østervrå kan du løbe, cykle og spille kroket.

Tager vi videre til Gærum er der familieaktiviteter på Tumlepladsen, du kan komme med på gåtur, cykeltur eller til opgaveløb. I Ravnshøj er der gåtur i Åsted Ådal og i Strandby er der en del aktiviteter med fiskeri, bl.a. ålefiskeri om natten. Længere nordpå i Jerup og Ålbæk handler det om heste, både med venskabelig kappestrid på Jerup strand og med skovtur i Ålbæk plantage. Man kan også komme på gå-, cykel, eller løbeture i de to landsbyer. Desuden kan du bygge drager på Ålbæk bibliotek.

Samarbejde

Aktiviteterne er lavet som et rigtig godt samarbejdsprojekt mellem landsbyerne. Og ud over det, at landsbyerne har haft et ønske om, at vise hvor dejligt det faktisk er at bo i en landsby, så har projektet også gjort at landsbyerne er rykket tættere sammen. Nu kender de hinanden, nu samarbejder de og det får klart sin fordel ved senere projekter.

Følgende landsbyer er med i år: Voerså, Lyngså, Præstbro, Ørtoft, Østervrå, Dybvad, Ravnshøj, Gærum, Strandby, Jerup og Ålbæk.

Find aktiviteterne

Alle aktiviteterne er at finde i hæftet ”Den gode historie” fra Toppen af Danmark.

Desuden finder du ildsjælene og deres aktiviteter på Facebook under ”Fra sted til sted”.

Derudover ligger de alle på www.frederikshavn.dk. Se under ”Arrangementer” i nederste højre hjørne. Her står som undertekst på alle arrangementerne ”Kom med Fra sted til sted”.

Oversigt over arrangementerne

Her følger en kort oversigt over de forskellige arrangementer.

Kontakt endelig undertegnede for kontakt til de enkelte landsbyer, hvis der er nogen af dem, I gerne vil ud og besøge.

Lørdag den 25. juli

13.00 – Gangartsdyst på Jerup strand

14.00 – Kanotur på Voerå fra Præstbro

Søndag 26. juli

9.00 – Terrænridt i Aalbæk Klitplantage

9.00 – Løbe – og gåture i Aalbæk Klitplantage

Mandag den 27. juli

10.30 – Hyggelig ridetur ved Voerså

14.00 – Familievenlig eftermiddag i Østervrå

15.00 – Småfisk, krabber og rejer i Strandby

19.00 – Albæk bakker på cykel

Tirsdag den 28. juli

9.30 – Vandretur på hjertestien ved Lyngså

19.00 – Vandretur i Nymølle Bæk

Onsdag den 29. juli

14.00 – Børnevenlig tur til Stensnæs strand

17.30 – Løb med de lokale i Østervrå

18.30 – På to hjul tæt på naturen i Østervrå

19.00 – Åsted Ådal en sjælden perle

Torsdag den 30. juli

10.00 – Lystfiskeri for begyndere i Strandby

14.00 – Afprøv grænser på Ørtoft Klatrecenter

17.30 – Travetur og bålhygge i Dybvad

19.00 – Aften løbe – og gåture i Aalbæk Plantage

19.00 – Aftentur på mountainbike i Aalbæk Plantage

Fredag den 31. juli

10.00 – Dragebygning på Ålbæk bibliotek

13.00 – Gåtur i Kalmar Egekrat, Jerup

22.00 – Ålefiskeri på Strandby Havn

Lørdag den 1. august

14.00 – Orienteringsløb for hele familien i Gærum

14.00 – Mountainbiketur i bakkerne ved Gærum

14.00 – Guidet gåtur i Gærum

15.30 – Vandretur Voerså/Lyngså til Lyngså Fælled

16.00 – Kanotur på Voer Å fra Fæbroen

18.00 – Grillaften på Voerså havn

Gratis vægttabsforløb i sundhedscentrene

$
0
0

Ønsker du at ændre dine vaner til et varigt vægttab? Sundhedscentrene i Frederikshavn, Skagen og Sæby starter nye vægttabsforløb i begyndelsen af september, og der er stadig ledige pladser.

Går du med tankerne om at leve et sundere liv uden forbud? Sundhedscentrene i Frederikshavn, Skagen og Sæby starter nye vægttabsforløb for borgere i Frederikshavn Kommune på følgende datoer:

Frederikshavn
: 2. september 2015 – hver onsdag kl. 15.00-17.00.

Skagen: 9. september 2015 – hver onsdag kl. 14.30-16.30.

Sæby: 9. september 2015 – hver onsdag kl. 12.30-14.30.

Et forløb strækker sig over 10 mødegange, og herefter vil der være 3 opfølgningsmøder.

Undervejs i forløbet arbejder vi med ændringer i din daglige mad- og motionsvaner, måltider og ernæring, trang og det at bryde vaner samt glæden ved daglig bevægelse. Du har mulighed for at låne en skridttæller i sundhedscentret.

For at deltage i forløbet skal du være fyldt 18 år, og du skal have en BMI over 30.
Kurset taget udgangspunkt i konceptet “Små skridt til vægttab – der holder“.

Forløbet kræver tilmelding, og det er “først til mølle”. Der kan max være 12
deltagere på hvert forløb.​​ Tilbuddet er gratis.

Se folderen på www.frederikshavn.dk

Tilmelding

Frederikshavn: Tilmelding senest tirsdag den 18. august på tlf. 98 45 53 88 / 98 45 52 19 eller på mail anfs@frederikshavn.dk.

Skagen: Tilmelding senest onsdag den 26. august på tlf. 98 45 92 98 / 98 45 52 32 eller på mail anjj@frederikshavn.dk.

Sæby:
 Tilmeld​ing senest onsdag den 26. august på tlf. 98 45 52 49 / 98 45 70 04 eller på mail anmk@frederikshavn.dk.


Brev fra Borgmesteren til Transportministeren

$
0
0

Frederikshavns Kommunes borgmester, Birgit Hansen, sendte i går nedenstående brev til transportminister, Hans Christian Schmidt:

Færdiggørelse af en påbegyndt vejudbygning og cykelsti mellem Ålbæk og Skagen.

Kære Hans Christian Schmidt

Tillykke med jobbet.

Frederikshavn Kommune har ad flere omgange rettet henvendelse til såvel Transportministeriet som Vejdirektoratet og påpeget behovet og ønsket om færdiggørelsen af udbygningen af vejstrækningen og cykelstien:

2007: Frederikshavn Kommune, ved borgmesteren, retter skriftlig henvendelse til Transportministeriet ved Transportministeren.

2008: Frederikshavn Kommune, ved borgmesteren, retter skriftlig henvendelse til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling ved Videnskabsministeren.

Oktober 2009: Frederikshavn Kommune, ved borgmesteren, retter skriftlig henvendelse til Transportministeriet ved Transportministeren.

November 2009: Frederikshavn Kommune, ved formanden for teknisk udvalg, retter skriftlig henvendelse til Transportministeriet ved Transportministeren.

November 2014: Frederikshavn Kommune, ved formand for teknisk udvalg, retter skriftlig henvendelse til Transportministeriet ved Transportministeren.

Det er mig meget magtpåliggende at gøre dig opmærksom på, at vi oplever en meget betydelig trafik på vejen mellem Ålbæk og Skagen.

Med de nuværende vejforhold hæmmes køretiden afgørende, og tid koster penge for vores erhverv.

Skagen har Danmarks største fiskerihavn, og er Europas største pelagiske centrum.
Vi har to værfter i Skagen, hvor underleverandører til dem, og vores øvrige erhverv i Skagen, hæmmes af den langsommelige køretid mellem Ålbæk og Skagen.

Skagen er et af Danmarks største turistbrand, hvilket vi er utrolige glade for. Trafikken består derfor ikke kun af travle erhvervskøretøjer, men er en skøn blanding af glade feriegæster og erhverv.

Med nedlæggelsen af Skagen Sygehus i 2004 og nedlæggelsen af akutbilen i Skagen, er det ofte nødvendigt at transportere akut syge fra Skagen til sygehusene i Hjørring eller Aalborg, hvilket er minimum 60 km fra Skagen.

I sådanne situationer kan en velfungerende vejforbindelse være forskellen mellem liv eller død, og specielt i turistsæsonen er der ofte store problemer med fremkommelighed på den 2-sporede vejstrækning.

En dobbeltrettet cykelsti ender 6 kilometer udenfor Skagen bygrænse. Det betyder, at et betydeligt antal cykelturister, på den sidste strækning til Skagen, kører på landevejen sammen med biltrafikken.

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt, at folk kan passe deres arbejde i og udenfor Skagen.

Vi knokler for at skabe arbejdspladser.

Frederikshavn Kommune kan derfor på det kraftigste anbefale, at der afsættes midler til færdiggørelse af vejprojektet af hensyn til Frederikshavn Kommunes fortsatte muligheder for vækst og udvikling – også i Skagen.

Du er meget velkommen til at besøge vores kommune. Jeg har før mødt dig i Skagen.

 

 

 

Med venlig hilsen

Birgit S. Hansen

Borgmester

 

 

Salg af 34 boliger i Skagen Kollegium

$
0
0

Når Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune mødes til næste ordinære møde tirsdag den 18. august, skal udvalget bl.a. drøfte en sag med overskriften ”Godkendelse af salg af 34 boliger i den almene blogorganisation Skagen Kollegium.

Byrådet godkendte i maj 2014 salg af 62 boliger i Skagen Kollegium og indgik i en samlet kapitaltilførsel på 10,2 mio. kr., hvor kommunens bidrag var knap 2,6 mio. kr. ydet som lån. Salget er efterfølgende godkendt af Ministeriet for By, Boliger og Landdistrikter.

Bebyggelsen har nu været udbudt til salg via ejendomsmægler, og der er indkommet tilbud fra en interesseret køber på Doggerbanke alene, og et samlet bud på både Doggerbanke (34 lejemål) og Fænøvej (28 lejemål). Buddet på Doggerbanke udgør 7,8 mio. kr., og det samlede bud udgør 13,7 mio. kr. I forbindelse med ansøgningen om kapitaltilførsel blev salgsprisen for Doggerbanke vurderet til 8,55 mio. kr. og Fænøvej til 5,2 kr. – samlet 13.750.000 kr.

Buddene er behandlet af boligorganisationens bestyrelse og repræsentantskab. Her ønsker man alene at sælge Doggerbanke (34 boliger). Tabet ved salget dækkes af det fulde afsatte beløb i kapitaltilførslen. I kapitaltilførslen er der endvidere afsat 3.633.000 kr. til dækning af opsamlet underskud pr. ultimo 2012 og 1.564.000 kr. til dækning af yderligere kalkuleret underskud.

Bestyrelsen for Skagen Kollegium anmoder om byrådets godkendelse af salg. Indstillingen fra kommunaldirektøren er med baggrund i behovet for ungdomsboliger i Skagen nu og på længere sigt, at byrådet – og i første omgang Økonomiudvalget – godkender salg af alene de 34 boliger på Doggerbanke.

Tekst af Per Rye


Økonomiudvalget ser på budgetforslag

$
0
0

Økonomiudvalget skal på dets næste ordinære møde tirsdag den 18. august drøfte den kommunale direktions forslag til drifts- og anlægsbudgettet 2016-19 på udvalgets eget område.

Økonomiudvalget har på mødet i juni godkendt en række budgetforudsætninger, som er indeholdt i budgetforslaget. Derudover er der foretaget en række budgetkorrektioner.

Budgetforslaget for 2016 tager udgangspunkt i første overslagsår i det vedtagne budget 2015. Der er siden foretaget en pris- og lønfremskrivning med 1,6 % i budgetår 2016 og efterfølgende år. På driftsområdet udgør rammen et nettobudget på 448,0 mio. kr. På området Puljer til Tværgående Formål udgør rammen et nettobudget på 25,4 mio. kr. i budgetår 2016. På dette tidspunkt i budgetprocessen er der på Puljer til Tværgående Formål midlertidigt placeret budgetposter, som vil blive fordelt i det videre budgetarbejde. På anlægsområdet udgør rammen et nettobudget på 35,3 mio. kr. i budgetår 2016.

Økonomiudvalget skal endvidere behandle takster, som indgår på Økonomiudvalgets område.

Direktionen indstiller, at Økonomiudvalget godkender Direktionens budgetforslag 2016 – 2019 og ligeledes godkender forslaget til takster på udvalgets område samt indstiller budgetforslaget til den videre politiske budgetproces.

Tekst af Per Rye

Kvalitetskatalog på det sociale område

$
0
0

Socialudvalget skal på udvalgets kommende møde onsdag den 19. august drøfte udarbejdelsen af et kvalitetskatalog på det sociale område i Frederikshavn Kommune for 2016.

Center for Social- og Sundhedsmyndighed har påbegyndt arbejdet med en revision af form og indhold af kommunens kvalitetsstandarder. Det sker i lyset af de politisk vedtagne strategier om selvhjulpethed, brug af borgerens netværk og Bedre Brug af Hjælpemidler samt velfærdsteknologi

Råudkastet koncentrerer sig i første omgang om personlig pleje og praktisk hjælp, og hvor det kun er praktisk hjælp, der indtil videre er beskrevet særskilt. Der er 3 årsager til dette. For det første, at der er tale om et råudkast for at se om denne form er den rigtige, før der udarbejdes specifikke beskrivelser for alle områder. For det andet skal der træffes beslutning om, hvor mange områder man ønsker at udarbejde beskrivelser på.

For det tredje er formen på dette kvalitetskatalog helt ny, hvilket vil sige, at der er udarbejdet en generel beskrivelse, hvor bl.a. de overordnede strategier skitseres for området, og hvilke rettigheder og pligter borgeren har i henhold til dette. Dernæst vil der være en række specifikke beskrivelser som eksempelvis på praktisk hjælp.

Social- og Sundhedsdirektøren indstiller, at Socialudvalget drøfter form, indhold og retning af kataloget, samt omfang i forhold til lovgivning, og at administrationen nedsætter en redaktionsgruppe.

For at gøre kataloget så borger- og brugerrettet som muligt er Ældreårdet blevet inddraget i udarbejdelsen af oplægget herunder hvilke retninger kataloget skal have. Ældrerådet anbefaler indstillingen generelt, men med hensyn til bilagsmaterialet konstaterer Ældrerådet, at flere af de input som rådet er kommet med, endnu ikke er med i materialet, som derfor ikke giver Socialudvalget det helt rigtige ”billede” af et kommende kvalitetskatalog. Ældrerådet ser gerne, at man arbejder med en større nytænkning af kataloget ud fra rehabiliteringstanken og mener ikke, at udkastet til ” Praktisk hjælp” indeholder nok ”elastik” set i forhold til rehabiliteringstanken.

Handicaprådet tilslutter sig form, indhold og retning af katalog, men er i tvivl om, hvor omfattende arbejdet i redaktionsgruppen vil være.

 

Tekst af Per Rye

Lang ventetid på pas og kørekort

$
0
0

Kultur- og Fritidsudvalget skal på udvalgets næste møde onsdag den 19. august evaluere ventetiderne på ekspedition af pas og kørekort.

Fra 1. januar 2015 blev antallet af skranker til ekspeditioner med pas og kørekort reduceret fra to til en i Frederikshavn som et led i budgetbeslutningen. Det har betydet en kraftig stigning i ventetiden i Frederikshavn, men også i Sæby, fordi borgere kan vælge at få lavet deres pas eller kørekort dér.

Den maksimale ventetid var 48 minutter i 2014 i højsæsonen. Til sammenligning er ventetiden i 2015 steget til 1 time og 18 minutter inden højsæsonen i juni og juli måned. I Skagen registreres antallet af henvendelser ikke, da kø-nummersystemet ikke er opdelt i kategorier.

Center for Bibliotek og Borgerservice har registreret en stigning i antallet af betjeninger indenfor pas- og kørekortsområdet de senere år. I 2013 var der i alt 8.590 ekspeditioner. I 2014 steg antallet af ekspeditioner til 12.513, og de foreløbige tal for de første 5 måneder i 2015 indikerer, at det kan forventes, at det samlede antal ekspeditioner i 2015 vil stige yderligere og væsentligt mere end forventet, i forhold til tidligere år.

Udfordringen vedrørende den stigende ventetid på pas- og kørekortsekspeditionen i højsæsonen foreslås imødekommet via en af to foreslåede løsningsmodeller.

Løsning 1: I de 4 måneder om året, hvor der er flest henvendelser (april, maj, juni og juli), holdes der åbent i to skranker med pas- og kørekortsbetjening i Frederikshavn.

Løsning 2: Der indføres en såkaldt ”acceptabel ventetid” på fx 30 minutter. Overskrides denne ventetid, tilkaldes en ekstra medarbejder til betjening i pas- og kørekortsskranken. Denne model fungerede frem til 2015 på mandage og torsdage, der er de dage, hvor det største antal borgere henvender sig.

Børne- og Kulturdirektøren indstiller, at Kultur- og Fritidsudvalget drøfter sagen og beslutter , om udvalget ønsker at imødegå den markant højere ventetid på pas- og kørekortsekspeditioner, samt hvilket af de to løsningsforsalg udvalget i givet fald ønsker iværksat.

 

Tekst af Per Rye

Udvalgsformanden i ”Må-godt-land” vil møde borgerne

$
0
0

Formanden for Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune, Anders Brandt Sørensen (S) vil fra tirsdag den 25. august 2015 have træffetid på rådhuset.

Det betyder, at borgere, som har ønsker om at drøfte deres sager med udvalgsformanden, hver tirsdag fra kl. 10-12 kan møde op på rådhuset i Frederikshavn og få en snak med Anders.

Mit ønske er først og fremmest at skabe åbenhed om de beslutninger, der træffes inden for plan- og miljøområdet, samt give alle i Frederikshavn Kommune mulighed for at møde deres folkevalgte og forelægge deres sager, siger Anders Brandt Sørensen.

B&U-udvalget har besluttet budget

$
0
0

Børne- og Ungdomsudvalget har på dets seneste møde vedtaget budgettet for udvalgets virke de kommende år. Det indebærer en række betydelige reduktioner på området.

Et flertal bestående af Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti samt SF har sagt ja, mens Ida Skov fra Enhedslisten ikke kunne tiltræde budgettet, da reduktionerne efter hendes opfattelse vil gøre kommunen mindre attraktiv for børnefamilier som bosætningskommune og forringe forholdende og udviklingsmulighederne for kommunens børn. Bahram Dehghan (A) havde meldt afbud til mødet.

Udvalget består desuden af fungerende formand Pia Karlsen (A), Kristina Lilly Frandsen (V), Mette Hardam (V), Brian Kjær (A), Bent H. Pedersen (A), Lars Oldager (DF) samt Søren Visti Jensen (SF).

Økonomiudvalget besluttede på et møde i maj, at budgetrammerne reduceres med 10 mio. kr. fordelt efter en model, som blev fremlagt på Økonomiudvalgets møde. Budgetrammen for Børne- og Ungdomsudvalget reduceres således med 0,5 mio. kr.

Budgetforslaget har været i høring i relevante fora og udvalg. Der er indkommet høringssvar fra Integrationsrådet, Handicapudvalget, CenterMED Familie, CenterMED Unge, CenterMED Skole og CenterMED Dag- og Fritidstilbud.

CenterMED Familie skriver i et høringssvar om ”Attraktive dag-, fritids- og klubtilbud”, at medarbejdersiden udtrykker bekymring for mulighederne for at opretholde serviceniveauet og besparelsens betydning for arbejdsmiljøet i forhold til den foreslåede besparelse på stillingsvurdering/vakancer på 2 mill.kr. i budgetforslaget for 2016.”

Center for Unges CenterMED har ønsket følgende ført til protokols: ”Med hensyn til rammebesparelsen på 700.000 kr. er det CenterMEDs opfattelse, at det set i lyset af CU’s øvrige økonomiske problemstillinger vil være vanskeligt at realisere denne uden væsentlige indgreb i kvalitet og serviceniveau.”

Også medarbejderne inden for skoleområdet udtrykker bekymring: ”Vi er bekymrede for, at den skitserede reduktion på skoleområdet opnås ved at reducere yderligere i antallet af medarbejdere. I forvejen er der sket store budgetreduktioner på baggrund af demografi og strukturforandringer,,” hedder det bl.a. Det bemærkes videre, at bekymringen yderligere skal ses i lyset af skolereformens 3 fokusområder

(elevernes trivsel, øgede læring og reduktionen af betydningen af den sociale arv), den øgede inklusionsopgave og de flotte formuleringer i Frederikshavn Kommunes skolepolitik 2014-2017. Her står der bl.a.: ”Vores kommunale skoler er for alle børn og unge, og sammen med omverdenen skaber vi robuste elever, der er rustet til livets udfordringer. Dette kræver høj faglighed, tolerance,udvikling, variation og innovation, når skolens parter i fællesskab skal forme læringsmiljøer, hvor alle kan udfolde og udvikle sig.”

Endvidere ser skolemedarbejderne ikke muligheder for vakancestillinger på skoleområdet. Man giver udtryk for, at det er svært at forestille sig elever, der i 3 måneder må undvære en lærer i et bestemt fag!

Vedrørende rammebesparelse på søskendetilbud på SFO, foreslår medarbejdersiden, at der kommer mere

fokus på SFO-tilbuddet med udgangspunkt i, at SFO’en bliver et attraktivt tilbud. Og så føjer man afslutningsvis til: ”Vi konstaterer endnu en gang en for kort frist for medarbejderudtalelser.”

Handicapudvalget og Integrationsrådet har ingen egentlige indvendinger.

Det er ret så betydelige summer, der tænkes sparet. Ønsker man at nærlæse budgettal, oplæg samt indvendinger, kan man via dette link og så kigge nærmere på siderne 36-59:

http://frederikshavn.dk/meetings/Børne-%20og%20Ungdomsudvalget%20(Åben)/2015/20-08-2015/Referat%20(Åben)/BUU-20-08-2015%20-%2000%20Referat%20med%20bilag.pdf

 

Tekst af Per Rye

Redegørelse om mad i LeveBo i Skagen

$
0
0

Når Ældrerådet i Frederikshavn Kommune mødes næste gang den 26. august om formiddagen skal man bl.a. se på en orienteringssag med redegørelse om mad i LeveBo enhederne i Skagen

Det sker på baggrund af en borgers henvendelse til Byrådet, og det fremgår af redegørelsen, hvorledes opgaven med mad i LeveBo enhederne håndteres: f.eks. Ankermedet, Drachmannsvænget og Lindevej.

Generelt gælder det, at der er fokus på, at maden følger de nationale retningslinjer på området og

Frederikshavn Kommunes kvalitetsstandard for mad i plejeboliger, og der samarbejdes med sundhedscentrets kostvejledere og diætister om den mest optimale kost til beboere med særlige ernæringsmæssige behov.

Om morgenen vælger beboerne selv, hvad de ønsker at spise, fx rugbrød/franskbrød med pålæg, ost eller marmelade, yoghurt med forskellige morgenmadsprodukter, havregrød eller øllebrød. Havregrøden laver personalet fra bunden. Øllebrød laves på pulver, og personalet tilsætter selv sukker, vand og evt. øl. Dertil serveres mælk og fløde/flødeskum efter beboerens ønske. Til morgenmåltidet serveres også kaffe og the.

Om formiddagen får beboerne tilbudt kaffe/the med brød efter eget ønske.

Til aften serveres normalt kun et større varmt hovedmåltid om dagen og et koldt/lunt måltid. Det kan variere fra hus til hus, om den varme hovedret serveres til middag eller aften.

Det kolde/lune måltid består som oftest af smørrebrød med et bredt udvalg af pålæg fra kommunens aftaleleverandør på området, dvs. der serveres pålæg af en god kvalitet. Det håndteres forskelligt fra sted til sted, hvordan smørrebrødet laves, og det afhænger tillige af borgerens egne ressourcer. Nogle steder anrettes pålæg og grøntsager på et fad, og beboerne smører selv deres mad; andre steder er maden smurt.

Der serveres ofte en lun ret til det kolde måltid. Den lune ret kan fx være frikadeller, tærte eller en rest fra det varme måltid.

Serveres der tærte eller frikadeller, er disse som oftest lavet i forvejen af den kostfaglige medarbejder, som har frosset dem ned. Det betyder, at det er let for plejepersonalet at lune retten til måltidet. I nogle huse serveres der en lakse- eller ostemad sammen med den lune ret. Ofte serveres der grød, fx risengrød, efter beboernes ønske. Beboerne tilbydes sluttelig en ostemad.

Det varme hovedmåltid består af en hovedret og en biret/dessert. Måltiderne er en kombination af hjemmelavede retter og færdiglavede/halvfabrikerede retter. Generelt gælder, at kartoflerne er friske og kødet købt hos en lokal slagter. De færdiglavede/halv-fabrikerede retter købes hos kommunens aftaleleverandør på området. Det kan fx være aspargessuppe, kartoffelmos, sauce på pulver og frugtgrød.

Drachmannsvænget har for nylig indgået en aftale med en lokal købmand om køb af småvarer, akutte mangler samt øl og sodavand.

Flere retter produceres på forhånd af ernæringsassistenten og fryses ned, så det er nemt for personalet fx at tage en fromage op af fryseren. Der laves en madplan for en uge eller en måned af gangen. Engang imellem bestilles der mad udefra, ligesom man ville gøre i en almindelig husholdning. Maden bestilles ud fra beboernes ønsker og kan fx være grillkylling med pommes frites. Desuden bestilles der nogle gange mad udefra ved højtider.

Om eftermiddagen serveres kaffe/the og oftest hjemmebag i form af kage, småkager eller franskbrød.

På Drachmannsvænget serveres friskbagt kage mandag, onsdag og fredag. Tirsdag og torsdag serveres der kage/bagværk, som er tøet op og færdigbages inden servering. Søndag købes der særligt lækre kager hos en lokal bager. På Lindevej gælder, at der ved fødselsdag bestilles en lagkage ved bageren. Ernæringsassistenten producerer ofte en større mængde bagværk, som bliver frosset ned, så det er nemt for plejepersonalet at tage frisk brød op, som blot skal færdigbages eller lunes.

Til sen aften serveres kaffe/the og efter beboerens ønske med brød og kage samt ofte snacks.

Generelt har beboerne døgnet rundt fri adgang til frugt, saft, kaffe og the. Der serveres multisødet saft på baggrund af anbefaling fra sundhedscentrenes diætist og kostvejledere. Er der beboere, som har behov for mad om natten, smører plejepersonalet gerne et stykke brød, serverer yoghurt eller lignende.

Der er ikke et særligt fokus på at anvende økologiske råvarer. Centralt i Center for Sundhed og Pleje er der dog fokus på Regeringens Økologisk Handleplan 2020. Alle beboere i kommunens plejeboliger betaler 3.425 kr. om måneden for kost. Dette beløb skal dække alle udgifter til råvarer, produktion og personaleressourcer i forbindelse med måltiderne.

Der er i dag 2 kostfaglige medarbejdere (ernæringsassistenter) til LeveBo enhederne i Skagen. Den ene dækker Ankermedet og Lindevej, den anden dækker Drachmannsvænget. Det er den kostfaglige medarbejder, som står for at sammensætte madplaner og indkøb af madvarer. På Lindevej vil man fra slutningen af august forsøge at inddrage beboerne i valg af de varme måltider til ugeplanen.

Plejepersonalet varetager en stor del af opgaverne vedr. måltiderne, ligesom det er tilfældet i LeveBo enhederne i Frederikshavn. Der er et godt samarbejde mellem leve-bo enhedernes ernæringsassistenter,

plejepersonalet og sundhedscentrenes diætist og kostvejledere, hvilket betyder, at der altid er mulighed for at få særlig konsulentbistand til vejledning om kosten til den enkelte beboer.

I den kommende tid vil Center for Sundhed og Pleje arbejde på at indføre, at hver enkelt LeveBo enhed udarbejder en lokal madpolitik. Madpolitikken skal selvfølgelig udarbejdes med inddragelse af beboere, pårørende og personale det enkelte sted og tage afsæt i de nationale anbefalinger for en sund og varieret kost. Det foreslås, at den lokale madpolitik revideres 1 gang årligt.

Social- og sundhedsdirektøren indstiller, at redegørelsen tages til efterretning.

 

Tekst af Per Rye

 

Affaldstakster for 2016 vedtaget

$
0
0

Plan- og Miljøudvalget har på dets seneste møde godkendt affaldstaksterne for 2016. Taksterne er stort set uændret fra 2015.

De væsentligste ændringer er en mindre takstnedsættelse for ugetømning af sække og 140 liters containere samt en harmonisering af taksten for 14. dags tømning af sække og sommerhuse.

Næste år vil det derefter koste 900 kr. at få en sæk tømt mod nu 920 kr., mens en sæk ved sommerhus vil komme til at koste 550 kr. mod nu 520 kr., og tømningen af en 140 liters container falder fra nu 1145 kr. til 1120 kr.

Til mødet var der afbud fra Erik Kyed Trolle (A) og Jens Hedegaard Kristensen (A). Udvalget består i øvrigt af formand Anders Brandt Sørensen (A), Frode Thule Jensen (V) og Mogens Brag (V), så der har kunnet mønstres et beslutningsdygtigt flertal til mødet.

 

Tekst af Per Rye


Holder udvalgsmøde i Norge

$
0
0

Næste ordinære møde for Kultur- & Fritidsudvalget i Frederikshavn Kommune er berammet til mandag den 31. august. Men denne gang bliver omgivelserne anderledes for udvalgets medlemmer, idet mødet afholdes i Larvik i Norge.

Udvalget består af formanden Mogens Brag (V), Bjarne Kvist (A), Ole Rørbæk Jensen (A), Frode Thule Jensen (V) samt Karsten Drastrup (DF). Ole Rørbæk Jensen har meldt afbud til mødet.
På dagsordenen er der 4 punkter: Ansøgning om kommunalt anlægstilskud til projekt “Vi bevæger Østervrå”, drøftelse af eventuelt tiltag på baggrund af forslag fra Ungebyrådet, ansøgning vedr. frie puljemidler – i dette tilfælde fra en fotograf om godt 32.000 kr. til fremstilling af fotografier i forbindelse med en fotoudstilling i Sæby -, og endelig er der et punkt med orientering til udvalget.

I Kultur- & Fritidsforvaltningen forklarer man, at når mødet denne gang finder sted i Larvik, er det kombineret med udvalgets besøg i Frederikshavns Kommunes venskabsby i Norge. Der skal udveksles gode idéer, og udvalget hører om de projekter, man kører i Larvik. F.eks. er byen kendt for sine poesiportaler i byens centrum og på havnefronten. I det hele taget søger man med besøget at få yderligere skub i kultur- og fritidsområdet inden for det nordiske samarbejde.

Tekst af Per Rye

Betaling bagud for parkering i Skagen

$
0
0

Teknisk Udvalg skal på dets  møde i dag, den 31. august, drøfte et ønske om, at bilister også kan betale bagud for at parkere på P-pladsen ved Grenen.

Formanden for Grenenrådet, Erik Kyed Trolle har på rådets vegne anmodet om, at parkeringsautomaterne ændres, så der kan betales bagud med brug af betalingskort for den tid, man parkerer.

I dag gælder for alle parkeringsautomater i Skagen, at der på nuværende tidspunkt er følgende betalingsmåder med forudbetaling, for den tid man ønsker at parkere: betaling med mønter, danske eller Euro, samt betalingskort. Det er desuden muligt at betale med mobiltelefon via firmaet EasyPark, og her betales kun for den tid, man parkerer, idet man kan starte og afslutte eller evt. forlænge sin parkering med mobiltelefonen. Ved betaling med mønter eller kort kan den parkeringstid, man evt. har tilbage, bruges på anden parkeringsplads i Skagen.

Som noget nyt er der i år opsat oversigtsskilte ved betalingsautomaterne på Grenen med oplysning om normalt tidsforbrug på de forskellige naturruter, man kan vælge i området.

Alle 19 parkeringsautomater i Skagen fungerer på samme måde og er i drift for perioden fra 1. april til og med uge 42 (skolernes efterårsferie). Alle automater kan programmeres til forskellige betalingsmuligheder ved anvendelse af betalingskort.

Grenenrådet vil gerne ved bagudbetaling, at man ved ankomst sætter kortet ind, som så valideres. Hvis kortet er OK, begynder indtjekningen, og der fremkommer info på displayet om status, og der udskrives en tjekind-billet, som anbringes i bilen bag forruden – let læselig udefra. Ved afgang (2. gang kortet sættes ind) beregnes P-tiden og beløbet, der skal betales. Der udskrives en kvittering med alle oplysninger om den aktuelle parkering.

Betaling ”efter medgået tid” vil kræve, at de besøgende både skal tjekkes ind og ud ved parkeringsautomaterne. Som situationen er i dag er der ofte køproblemer, og denne gene vil i sagens natur fordobles, hvis turisterne skal anvende automaterne 2 gange i løbet af deres besøg på Grenen. Dette kan naturligvis afhjælpes ved opsætning af flere betalingsautomater i området; men det vil samtidig også repræsentere en økonomisk investering.

Automaternes funktioner kan altså programmeres til enten forudbetaling eller betaling ”efter medgået tid”. Så det er udelukkende en samlet vurdering af henholdsvis turistvenlighed, enkelthed og økonomi, der gør, at det indtil videre har vurderet, at forudbetaling samlet set er den mest fordelagtige løsning.

Det fremgår af dagsordenspunktet, at fabrikanten bag automaterne har erfaring for, at betalingsmåden ”efter medgået tid” giver anledning til misforståelser i form af manglende ud-tjek i et område med mange turister. For turister, der ikke er kendt med betalingsløsningen, er forudbetalingen den mest simple løsning at formidle og forstå, og det sker i dag på tre sprog.

Hvis bagudbetaling med betalingskort kræver opsætning af flere automater for at minimere kødannelse, vil en ny automat kunne opstilles for ca. 65.000 kr. + moms.

Kommunaldirektøren indstiller til Teknisk Udvalg, at ansøgningen imødekommes, og at alle parkeringsautomaterne i Skagen ændres, så der kan betales for den tid, man parkerer med brug af betalingskort. Ændringen kan derefter træde i kraft pr. 1. april 2016.

 

Tekst af Per Rye

Socialudvalget besøger virksomhed

$
0
0

Når Socialudvalget afholder sit ordinære møde i dag, den 2. september, sker det i forbindelse med et besøg på socialøkonomiske virksomhed Topvirk på Maigaardsvej 12 A i Frederikshavn.

Topvirk er etableret i 2013 og opstod efter et fælles oplæg fra medarbejdere og ledelse i Center for Arbejdsmarked. Intentionen med virksomheden er at afklare kontanthjælpsmodtageres og ledige fleksjobberes muligheder på arbejdsmarkedet og efterfølgende finde det rigtige job til dem.

Endvidere driver Topvirk selv en række aktiviteter, som fleksjobbere er ansat til. Herunder blandt andet malerkabine, et trykkeri (på tøj), en montageafdeling og et lagerhotel.

Besøget indledes med en rundvisning i Topvirks lokaler, og derefter vil direktør Børge Landgrebe og souschef Henrik Dørum Jensen fortælle om virksomheden og dens forskellige aktiviteter. Desuden vil de fortælle om forventningerne til det fremtidige arbejde i Topvirk, herunder et nyligt ansøgt projekt, som skal hjælpe psykisk sårbare og syge tilbage på arbejdsmarkedet.

Socialudvalget består af formanden Jørgen Tousgaard (A), Pia Karlsen (V), Helle Madsen (V), Bent H. Pedersen (A), Lars Oldager (DF), Karl Falden (A), samt Irene Hjortshøj (A).

 

Tekst af Per Rye

Opfølgning på børne- og ungepolitik

$
0
0

Det kommunale Børne- og Ungdomsudvalg skal på udvalgets møde i dag, den 3. september, drøfte en opfølgning på – som det hedder i dagsordenspunktet – ”Implementeringen af Børne- og Ungepolitikken”.

Frederikshavn Kommunes Børne- og Ungepolitik blev godkendt i byrådet den 29. oktober 2014. Politikken, som er gældende for årene 2014-2017, blev bevidst lavet i en let og overskuelig udgave og implementeringsprocessen blev af den grund tillagt større vægt end tidligere.

Det fremgår, at der for at understøtte implementeringen bl.a. blev udviklet et brætspil, som skulle skabe diskussion og refleksion over politikkens 4 centrale pejlemærker: robusthed, potentiale, fællesskab og verden venter.

Børne- og Ungdomsudvalget har ønsket at følge op på implementeringsarbejdet i september 2015. Til udvalgets møde følger derfor en status på, hvordan der er arbejdet med at udbrede og anvende Børne- og Ungepolitikken, siden den trådte i kraft.

Det fremgår, at Børne- og Ungepolitikken afspejles tydeligt i visionen for Bæredygtigt Børneområde, som blev en realitet den 1. august i år. Der er planlagt et såkaldt større ”implementerings-rul” i forhold til at få Bæredygtigt Børneområde realiseret i overensstemmelse med visionen. Dette ”rul” involverer alle niveauer fra direktør til frontmedarbejdere, og derigennem vil Børne- og Ungepolitikken således blive sat i spil.

Endvidere har Ungeenheden i efteråret 2014 revideret sin vision, mission og værdigrundlag, så det afspejler den nye Børne- og Ungepolitik.

Børne- og Ungepolitikkens dialogspil har desuden været flittigt anvendt. Alle ansatte i Center for Unge og i Center for Familie har spillet spillene på fælles temadag. Alle dagplejepædagoger har spillet spillene, og 5 af Dagplejens legestuegrupper har brugt dialogspillet. Ressourcepædagogerne har lånt spillene, mens klubber og fritidstilbud ikke har nået at spille spillene endnu, men de arbejder med Børne- og Ungepolitikkens indhold i relation til arbejdet med klubbernes nye profil. 20 dagtilbud har anvendt spillet i forbindelse med personalemøder, og 1 skole har booket spillet til anvendelse i personalegruppen. Endvidere har de fleste skoler arbejdet med Børne- og Ungepolitikken på anden vis såsom pædagogisk rådsmøde, i skolebestyrelsen mv.

Det fremgår af sagsfremstillingen, at der fremover fortsat vil være fokus på implementeringen af Børne- og

Ungepolitikken, som udgør en væsentlig ramme for det kommende arbejde i de nye distrikter og blandt samarbejdspartnere.

Desuden vil dialogspillene fortsat blive brugt, og skolerne forventes at få mulighed for at prioritere spillene i højere grad i den kommende tid. I løbet af efteråret vil der blive trykt små plakater med politikken på til fordeling rundt i organisationen for at sikre dens fortsatte synlighed. Herudover foreslås, at arbejdet med Børne- og Ungepolitikken bliver omdrejningspunkt i dialogmøderne med Børne- og Ungdomsudvalget i efteråret 2016.

Børne-, Kultur- og Arbejdsmarkedsdirektøren indstiller til Børne- og Ungdomsudvalget, at udvalget tager status på implementering af Børne- og Ungepolitikken til efterretning samt drøfter forslaget om at gøre Børne- og Ungepolitikken til omdrejningspunkt i dialogmøderne i efteråret 2016.

Udvalget består af fungerende formand Pia Karlsen (V), Kristina Lilly Frandsen (V), Mette Hardam (V), Ida Skov (Ø), Brian Kjær (A), Bahram Dehghan (A), Bent H. Pedersen (A), Lars Oldager (DF) samt Søren Visti Jensen (F).

 

Tekst af Per Rye

Lokalt erhvervsklima springer syv pladser frem

$
0
0

Set i det store perspektiv står det godt til med erhvervsvenligheden i Frederikshavn kommune. Kommunen rykker 7 pladser frem til en 53. plads i DIs Erhvervsklimaundersøgelse, der blev offentliggjort i går.

Dansk Industris årlige måling af kommunernes erhvervsklima fylder godt i mediebilledet, og i Frederikshavn Kommune bliver undersøgelsen studeret nøje, for den kan give en pejling af, om
vi er på rette vej i forhold til de 11 kategorier, vi bliver bedømt på.

I alt 87 af Dansk Industris medlemsvirksomheder i kommunen har deltaget i undersøgelsen, som viser, at den overordnede erhvervsvenlighed er blevet bedre. Her er kommunen gået 14
pladser frem til nummer 44, og scoren er øget fra 3,3 til 3,56.

Forbedret image

Virksomhederne vurderer, at kommunens image er forbedret markant, og de vurderer, at der særligt er sket forbedringer i forhold til information til og dialog med virksomhederne. Her er
springet på hele 16 pladser op til en 37. plads.
– Vi glæder os over, at vores indsats for at komme tættere på virksomhederne virker. De bedste løsninger på vores udfordringer finder vi sammen, når vi sætter os omkring bordet og tager en snak om tingene, udtaler borgmester Birgit S. Hansen.

Fokus på arbejdskraft og uddannelse

Erhvervslivet er generelt inde i en positiv udvikling, og med havneudvidelserne i Skagen og Frederikshavn forventes det, at der bliver skabt op mod 2.000 nye arbejdspladser. I løbet af få
år falder antallet af personer i den arbejdsaktive alder med 2.500, så samlet set kommer der til at mangle ca. 4.500 mennesker med de rette kompetencer. Derfor peger placeringen som
nummer 69 i kategorien Arbejdskraft også på, at der skal en fokuseret indsats til.
– Vi står skulder ved skulder i indsatsen for at løfte vores udfordringer om at uddanne kvalificeret arbejdskraft. Vi har sat flere konkrete indsatser i gang. Siden februar har vi gennemført realkompetencevurderinger af vores ledige for at opkvalificere dem til de job, der kommer. Vi arbejder med at øge antallet af voksenlærlinge og opkvalificere fra ufaglærte til faglærte, fortæller borgmester Birgit S. Hansen.

Langt de fleste unge vælger en gymnasial uddannelse, men i Frederikshavn kommune er der brug for, at mange flere vælger en erhvervsuddannelse.
– Vi har et klart politisk mål om, at 45 % af en ungdomsårgang vælger en erhvervsuddannelse i 2020. Det kan vi ikke gøre alene. Derfor har vi indgået en partnerskabsaftale med DI Vendsyssel, LO Vendsyssel, Dansk Byggeri, Frederikshavn Handelsskole og EUC Nord om at skabe lærlinge- og praktikpladser, lyder det fra borgmesteren.

Udvidelse af vejen fra Skagen

I Erhvervsklimaundersøgelsen er kommunens bedste placering som nummer 23 i kategorien Infrastruktur og transport. Udbygningen af Skagen Havn udløser allerede markante væksttal – bl.a. er omsætningen indenfor krydstogtturisme øget med 300 % i forhold til sidste år. Udvidelsen af Frederikshavn Havn er netop sat i gang, og kommunen indgår i et partnerskab med regionen og de øvrige nordjyske kommune om at styrke den digitale infrastruktur:
– Infrastrukturen har stor betydning for, om virksomheder etablerer sig her, og om eksisterende virksomheder kan udvide deres forretninger. I samarbejde med erhvervsforeningen i Skagen har vi derfor skrevet til transportministeren med en anmodning om at udvide vejen mellem Skagen og Ålbæk, der slet ikke er dimensioneret til at klare den trafik, der er på strækningen. Vi har i første
omgang modtaget et afslag på vores anmodning, men vi bider os fast i haserne på ministeren, for det problem skal der findes en løsning på, understreger Birgit S. Hansen.

Fakta
DI’s Erhvervsklimaundersøgelse er baseret på svar fra de 87 lokale virksomheder, der har deltaget. De 87 virksomheder repræsenterer 2.885 arbejdspladser, hvilket svarer til ca. 16 % af de privat beskæftigede i kommunen.
Frederikshavn Kommune er gået syv pladser frem i forhold til sidste år, og dermed opnår kommunen en plads som nr. 53 i Lokalt Erhvervsklima 2015.
I seks af de 11 kategorier er Frederikshavn gået frem. På fire kategorier er kommunen i år placeret i den bedste halvdel af kommunerne.

Læs mere om DI’s Erhvervsklimaundersøgelse 2015 på www.di.dk

Viewing all 1960 articles
Browse latest View live